Πραγματοποιήθηκε χθες το σεμινάριο για την Εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας στο angelika pallas στην Ηγουμενίτσα από τον αγροτικό συνεταιρισμό Θεσπρωτίας-Πρέβεζας και την εταιρία AGRON. Το σεμινάριο αφορούσε τους 60 ελαιοκαλλιεργητές της ομάδας παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου και στην ουσία ήταν ο απολογισμός τον δράσεων της πρώτης χρονιάς καθώς το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας.

Εν ολίγοις κατά το πρώτο έτος πραγματοποιήθηκαν 60 δειγματοληψίες και αναλύσεις εδάφους και δόθηκαν οι αντίστοιχες συμβουλές λίπανσης από τους επιβλέποντες γεωπόνους την ομάδας παραγωγών Πατσιούρα Μαρία και Παναγίωτου Πέτρο.

Μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής οι επιβλέποντες καταγράφουν όλες τις επεμβάσεις που γίνονται στα αγροτεμάχια και δίνουν συμβουλές φυτοπροστασίας, άρδευσης και λίπανσης.

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος έκλεισε με την επιτυχή πιστοποίηση 60 παραγωγών μέλη της ΟΕΦ Θεσπρωτίας Πρέβεζας σύμφωνα με το πρότυπο ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1 & 2.2/3 από ανεξάρτητο πιστοποιητικό φορέα.

Στο διάστημα που διανύσουμε γίνετε μαζική παρακολούθηση του δάκου της ελιάς με παγίδες τύπου mcphail.

Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης του πληθυσμού του δάκου καταγράφονται επίσης σε ηλεκτρική εφαρμογή και αν κριθεί απαραίτητο θα γίνουν κ περαιτέρω επεμβάσεις

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι να τυποποιηθεί το προϊόν τους κ να κυκλοφορήσει στην αγορά με ετικέτα της ομάδας

Στην εκδήλωση ήταν συνδιοργανωτής η εταιρία AGRON.

Σύνδεσμοι :

Ημερίδα για την Εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας (ομάδες παραγωγών) στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Έγινε Το Σεμινάριο Για Την Εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας