Εκπαιδευτική εσπερίδα διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμπέλλου στην αίθουσα του κινηματογράφου «Δρήρος» της Νεάπολης σε συνεργασία με την εταιρία Γεωπονικών Υπηρεσιών AGRON Α.Ε. στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) «Δράση Γ. iii: κατάρτιση των παραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας».

Θέμα της εσπερίδας αποτέλεσε η σωστή και λεπτομερής ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής σχετικά με την εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς του ελαιοκάρπου.

Ο γεωπόνος και ομότιμος καθηγητής δενδροκομίας στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Σπυρίδων Λιονάκης, ενημέρωσε με την ομιλία του αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια τους παραγωγούς και όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα για όλα τα ζητήματα σχετικά με την σωστή συγκομιδή του ελαιοκάρπου, όλους τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς στους οποίους οφείλουν να προβούν με στόχο την καλύτερη δυνατή μεταφορά και αποθήκευσή του και τους επεσήμανε ποια λάθη – τα οποία συχνά σημειώνονται – οφείλουν να αποφύγουν προκειμένου το παραγόμενο προϊόν που είναι το ελαιόλαδο να έχει την επιθυμητή ποιότητα.